XML Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

5 of 5 Stars!

Price: $19.95
Sale: $15.76
Save: 21% off


Qty. 
+-
XML Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.
 
Table of Contents
1. XML Basics
2. CSS/XSLT
3. XPath & XSL-FO
4. X-Query
5. XLink and XPointer
6. XML JavaScript
7. XML Advanced
8. SOAP
HR Questions
Index
 
Includes:
a) 200 XML Interview Questions, Answers and proven strategies for getting hired as an IT professional
b) Dozens of examples to respond to interview questions
c) 51 HR Questions with Answers and proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews
d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com 
 
Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 
19: Why is proper nesting important in an XML document?
Answer:
The data stored in an XML document are accessed by considering different nodes and the value inside it. So if proper nesting is not maintained then it is will be impossible to extract correct data.
 
20: Why is the root element required in an XML element?
Answer:
The root element is the main pointer to access the data stored inside its child elements. So without root element it is not possible to read XML data.
 
21: What is entity reference?
Answer:
Entity references are a kind of reference element for some of the characters in XML. Like &lt is an entity reference for ‘<’ character.
 
22: Which two characters are strictly illegal in XML?
Answer:
‘<’ and ‘&’ characters are strictly illegal in XML.
 
37: Describe some of the syntax rules of an XML document?
Answer:
Following are some of the rules to be followed for a standard XML document
a) XML documents must have a root element
b) XML elements must be properly nested
c) XML elements must have a closing tag
d) XML tags are case sensitive
e) XML attribute values must be quoted (single / double)
 
38: What is DOCTYPE in a XML file?
Answer:
The DOCTYPE declaration in an XML document is a reference to an external DTD file.
 
39: What is the purpose of DTD?
Answer:
The DTD file is used to define the structure of an XML document. It defines the structure with a list of legal elements.
 
40: What is XML schema?
Answer:
XML Schema is an alternative to DTD supported by W3C.
 
41. What will happen if an error is found in an XML document?
Answer:
If an error is found in an XML document the program will stop processing the document.
 
91: What is XPath?
Answer:
XPath can be defined as a language for finding information in an XML document. XPath has more than 100 inbuilt functions for handling XML elements.
 
103: Name XSL-FO regions?
Answer:
There are several XSL-FO regions available. Following are the details:
a) Region-start (Left sidebar)
b) Region-end (Right sidebar)
c) Region-body (Body of the page)
d) Region-before (Header of the page)
e) Region-after (Footer of the page)
 
104: What are XSL-FO block areas?
Answer:
XSL-FO Block areas define small block elements (the ones that normally start with a new line) like paragraphs, tables and lists. XSL-FO Block areas can contain other Block areas, but most often they contain Line areas.