Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Access VBA Programming Interview Questions You\'ll Most Likely ..
Access VBA Programming Interview Questions You'll Most Likely ..

ISBN: 9781465774705

Price:   $12.95

Quantity :        
Book Description:

Access VBA Programming Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

Table of Contents
1. VBA Programming Fundamentals 
2. Environment Overview
3. Language Fundamentals
4. Variables
5. Subs And Functions
6. Access Event Model
7. Objects
8. Accessing Data
9. Debugging
10. Arrays
11. Collections And Class Modules
12. APIs –Application Programming Interfaces
13. HR Questions
14. INDEX
 

Includes:

 

a) 200 Access VBA Programming Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)

 

100: Name some of the most commonly used form events.
Answer:
Current, BeforeInsert, AfterInsert, BeforeUpdate, AfterUpdate, Dirty, Undo, Delete, BeforeDelConfirm, AfterDelConfirm, Open, Load, Resize, Unload, Close, Activate, Deactivate, GotFocus, LostFocus, Timer,TimerInterval, BeforeScreenTip 
 
101: What event triggers when a record is modified on a form?
Answer:
The On Dirty event
 
102: When does the Delete event trigger?
Answer:
It triggers when a record is being deleted but before the actual deletion takes place.
 
103: What is the KeyPreview property?
Answer:
This property allows the form to see and respond to keyboard events before the controls on the form.
 
104: What are the events that trigger with filters on a form?
Answer:
The two events are: the Filter event that triggers when a filter has been specified, but before it is applied and the ApplyFilter event that triggers after a filter is applied to a form.
 
105: When does the CmdExecute event trigger for a PivotChart or PivotTable?
Answer:
It triggers immediately after a PivotTable or PivotChart command has been executed.
 
106: Name a couple of Access ADP (Access Database Project) events.
Answer:
BeginBatchEdit, UndoBatchEdit, BeforeBeginTransaction, AfterBeginTransaction, BeforeCommitTransaction, AfterCommitTransaction, RollbackTransaction
 
107: What is the difference between form and report events?
Answer:
Form events are composed of events that trigger for controls on a form or trigger for the entire form, whereas individual controls on a report do not raise events. Report events only respond to the entire report or report sections.
 
108: How can you configure a form to automatically close if the user moves to another form?
Answer:
Create a procedure for the Deactivate event that sets the timer interval to 1: Me.TimerInterval = 1, then create an event procedure for the Timer event that closes the form: DoCmd.Close.
 
109: Write the body of a function for the GotFocus event that automatically selects the existing data on a form.
Answer:
SendKeys “{Home}”
SendKeys “+{End}”
 
Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.