Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
AJAX Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
AJAX Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781458154989

Price:   $19.95
Sale: $15.76

Quantity :        
Book Description:

AJAX Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

Table of Contents

1. Introduction to AJAX
2. JavaScript in AJAX
3. CSS and Elements
4. DOM and HTML
5. Processes and Patterns
6. Libraries
7. Pattern Elements
8. Handlers
9. Properties
10. Classes
11. Atlas and AJAX
12. Miscellaneous
13. HR Questions
14. INDEX
 
 

Includes:

a) 200 AJAX Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

Sample from the book

(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 
 
114: What does the jsonConverters section do?
Answer: 
This section allows the user to instruct AJAX.Net Pro to load the required JavaScript JSON Converters.
 
115: What is the purpose of the AjaxHandlerFactory?
Answer: 
The AjaxHandlerFactory is in charge of looking at the incoming URL, creating a new AjaxPro.Request object and then handing off that request to an AjaxProcessor, which is run. 
 
116: What does the IS_ENABLED_SELECT_NODES property do in Sarissa?
Answer: 
The IS_ENABLED_SELECT_NODES property is a Boolean value that is true if the selectNodes/selectSingleNode functionality is available. The selectNodes/selectSingleNode methods are used to perform X Path queries over an XML document.
 
117: What does the IS_ENABLED_XMLHTTP property do in Sarissa?
Answer: 
This property is a Boolean value that is true if the XMLHttpRequest functionality is available; it is the central object around which asynchronous request functionality is made available.
 
118: What is the purpose of the HTMLHttpRequest library?
Answer: 
The HTMLHttpRequest library is JavaScript client side framework that does not contain as much functionality like frameworks such as Sarissa, but provides a way of asynchronously loading content and issuing requests.
 
119: What is the purpose of MochiKit?
Answer: 
MochiKit is a client side JavaScript framework. It is described as a suite of libraries that enhances the capabilities of JavaScript.
 
120: What areas are covered by MochiKit?
Answer: 
MochiKit covers many areas; some of them are as follows: 
a) Asynchronous requests, 
b) DOM manipulation, 
c) Date and Time formatting, 
d) String formatting routines, 
e) Visual effects library, 
f) Iterations support API and more.
 
121: What are Deferred Objects?
Answer: 
Deferred Objects are provided by the MochiKit library; they are a way of abstracting the non blocking events like the final response to an XMLHttpRequest.
 
122: What is Anthem.NET used for?
Answer: 
Anthem.NET is an AJAX framework that is used to return Data Structures with a twist: the returned data can either 
be structures or changed HTML.
 

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.