Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Ant and Maven Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
Ant and Maven Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781466130074

Price:   $14.95

Quantity :        
Book Description:

Ant and Maven Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

Table of Contents
Ant Questions
1. Build file
2. Ant Scripting
3. Ant Tools
4. Apache Ant Libraries
5. Wild Cards
6. FilterChains and FilterReaders
7. Custom Components and Selectors
Maven Questions
8. Maven Basics
9. Directory Structure
10. Life Cycle, Phases
11. Plugins
12. Repositories
13. Configurations
14. Build Profiles
15. HR Questions
16. INDEX
 
 

Includes:

 

a) 200 Ant and Maven Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 
 
65: What are patterns in ant?
Answer: 
ANT uses its own flavor of wildcards they call patterns. They allow matching both of subdirectory name and filename.
 
66: What does this mean in ant? *.java.
Answer: 
*.java means all files with extension java in the current dir.
 
67: White wildcard expression to refer to any files in a directory called tt at any depth in the current directory tree.
Answer: 
**/tt/*.*
 
68: What does this mean in ant? test/*.*
Answer: 
test/*.* means any files in a directory called test hanging directly off the current directory.
 
69: How will you refer to any files with extension java in any directory one deep off the current directory. How will you write the wildcard expression for that?
Answer: 
*/*.java 
 
 
107: Define Maven.
Answer:
Maven can be defined as a software tool for project management and build automation. It is used for building and managing Java projects.
 
108: How can Maven benefit the development process?
Answer: 
Maven can benefit the development process by employing standard conventions and practices to accelerate development cycle.
 
109: What is an archetype?
Answer:
An archetype can be defined as an original pattern from which all other things of the same kind are made.
 
110: How can compile his application sources using Maven?
Answer:
In order to compile, change to the directory where pom.xml is created by archetype:generate and execute the following command:
mvn compile
 

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.