Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Base SAS Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
Base SAS Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781476312149

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:

Base SAS Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

Table of Contents
1. Basics
2. Referencing Files
3. SAS Programs
4. Reports - List and Summary
5. SAS Data Sets
6. Data Step
7. Formats
8. Statistics
9. Outputs
10. Variables
11. Combining Data Sets
12. SAS Functions
13. DO Loops
14. Arrays
15. Raw Data
16. Date and Time Value
17. Line Pointer Controls
18. HR Questions
19. INDEX
 
 

Includes:

 

a) 200 Base SAS Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 
65: Which types of values are ideal for frequency distribution?
Answer: 
Categorical values / discrete values are ideal to work with frequency distribution.
E.g.: Consider the following data set exam.set1. Months are the best categorical variables as they can be used to categorize the data quickly. So month is chosen to produce frequency tables.
proc freq data= exam.set1 ;
tables month;
run;
 
*****
 
Outputs
 
 
66: Could you list some ODS destinations which are currently supported?
Answer: 
HTML, LISTING, MARKUP LANGUAGES FAMILY, DOCUMENT, OUTPUT, PRINTER FAMILY & RTF are some of the ODS destinations which are currently supported by SAS.
 
67: How do you use the ODS statement to open LISTING destination?
Answer: 
The following command can be used to open the listing destination.
ods listing;
 
68: Which ODS destination is open by default?
Answer: 
The listing destination is open by default. Most destinations are closed by default and we need to open them at the beginning of the program.
 
69: Which keyword is used in ODS statements to close all the open destinations at once?
Answer: 
_ALL_ is used in the ODS close statement to close all the open destinations at once.
E.g.: The following command will close all the open destinations at once.
ods _all_ close;
 
70: How does ODS handle the output?
Answer: 
ODS creates output objects. Output objects contain the results of steps submitted (either the data step / proc step) and information about how to display the results.
 
71: How do you write the ODS statements to create a simple HTML output?
Answer: 
ods html body= ‘D: sasexamsetset1.html’; 
ods html close;
 
72: Which option is used in ODS HTML statement to specify the location of storing the output?
Answer: 
PATH= option can be used in ODS HTML statement to specify the location where you wish to store the HTML output.
E.g.:
ods html path = ‘C:sas’;
body= ‘set1.html’
contents= ‘set2.html’
frame=’set3.html’;
proc print data= exam.questionset1;
run;
ods html close;

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.