Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
CCNA Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
CCNA Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781465927309

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:

CCNA Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. TCP/IP and OSI Networking Models
2. LAN Fundamentals
3. WAN Fundamentals
4. IP Addressing and Routing
5. TCP/IP Applications
6. Network Security
7. LAN Switching Concepts
8. Cisco LAN Switches Operation and Configuration
9. Wireless LAN Concepts
10. IP Addressing and Subnetting
11. Cisco Routers Operation and Configuration
12. Routing Protocols Concepts and Troubleshooting
13. Ethernet Virtual LANs (VLAN)
14. Spanning-Tree Protocol
15. Troubleshooting LAN Switching
16. Static Routing
17. VLSM and Route Summarization
18. Control Network Traffic with Access Control Lists (ACLs)
19. OSPF Concepts
20. EIGRP Concepts
21. Point-To-Point WAN Links and Protocols
22. Frame-Relay Configuration and Troubleshooting
23. Virtual Private Networks (VPN)
24. Network Address Translation (NAT)
25. IP Version 6 (IPv6)
26. Subnet Masking
27. Networks and Protocols
28. Cisco IOS
29. HR Questions
INDEX
 
 

Includes:

 

a) 200 CCNA Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

 

156: What is DHCP?

Answer:

Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) is a network protocol that enables a server to automatically assign an IP address to a computer from a defined range of IP addresses configured for a given network. DHCP also provides other configuration items to computers such as subnet mask, gateway IP address and DNS server IP address.

 

157: Describe the function of ICMP.

Answer:

Internet Control Message Protocol (ICMP) is a vital tool in network troubleshooting. It is a protocol used to test network connectivity between network devices by sending control messages to a destination and then analyze the reply. The “ping” command uses ICMP protocol and is used to test connectivity in the network.

 

158: Which of the below trunking protocols support native VLAN?

a) 802.1q

b) 802.11a

c) ISL

d) 802.1n

Answer:

a. 802.1q

 

159: Which trunking protocol below encapsulates the Ethernet frame into a new layer 2 header and trailer?

a) 802.3

b) 802.1q

c) 802.11q

d) ISL

Answer:

d. ISL

 

160: What does the character “S” means in the routing table?

Answer:

A route starting with the “S” character is a static route configured with the command “ip route”.

 

161: Which route is preferred by a router, a Static route or OSPF learned route? Why?

Answer:

The router will use administrative distance to select one route. The lower the administrative distance the better the route. Static routes have administrative distance of “1” while OSPF routes have administrative distance of “110”. So the static route will be selected.

 

162: What is the default Maximum Transmission Unit (MTU) of Ethernet interface?

a) 1000 bytes

b) 150 bytes

c) 10000 bytes

d) 1500 bytes

Answer:

d. 1500 bytes

 

163: What is VLSM and what does it mean in the networking terminology?

Answer:

Variable Length Subnet Mask (VLSM) is a term used to describe the feature of using variable mask length in a single Class A, B, or C network instead of using the default mask of these classes. As the subnet mask is not fixed length, VLSM mandates sending the subnet mask in the routing update of routing protocols.

 

164: Which routing protocols below support VLSM?

a) RIPv1

b) OSPF

c) IGRP

d) RIPv2

Answer:

b. OSPF, d. RIPv2

 

165: Which subnet mask would you use over point-to-point WAN links and why?

Answer:

Point-to-point links connect only two end devices to each other requiring only two IP addresses. To preserve network addresses, the /30 mask is recommended to be used over point-to-point links to provide these two IP addresses.

 

166: What is route summarization and what are the benefits of it?

Answer:

Route summarization is a method to consolidate selected multiple routes into a single route advertisement. This improves routing performance as the router takes less time searching for a matching route in the routing table and saves router memory by storing less routing information.

 

167: What is the broadcast address of the subnet 183.15.32.0/20?

a) 183.15.32.255

b) 183.15.32.254

c) 183.15.31.255

d) 183.15.74.255

Answer:

d. 183.15.74.255

 

168: Which routing protocols below support Manual route summarization?

a) OSPF

b) EIGRP

c) RIPv1

d) RIPv2

Answer:

a. OSPF, b. EIGRP, d. RIPv2

 

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.