Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Fedora and RHEL Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
Fedora and RHEL Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781465884084

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:

Fedora and RHEL Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. System Installation and Boot Loader Management
2. Package Management
3. System Startup and Services
4. Mounting and Volume Management
5. Users, Group Management and Disk Quotas
6. Networking
7. Printing
8. Kernel and Resource Management
9. Shell, File Management and Manipulation
10. Security
11. Virtualization
12. HR Questions
13. INDEX
 
 

 

Includes:

 

a) 200 Fedora and RHEL Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

160: What does the following command do?

find . -mtime -17 -type f

Answer:

"-mtime -17 " - looks at the modification date in the last 17 days

 "." - will start searching recursively in the current directory

"-type f" - will find regular files

 

161: What does the following command do?

dd if=/dev/sda of=mbr.txt bs=446 count=1

Answer:

This will backup the master boot record of the first hard drive attached to the system to a file in the current folder called mbr.txt

 

162: What does the following command do?

dd if=/dev/sda of=mbr.txt bs=512 count=1

Answer:

This will backup the master boot record including the partition table of the first hard drive attached to the system to a file in the current folder called mbr.txt

 

163: Which utility may be used to securely delete files by overwriting them with zeros?

Answer:

shred

 

164: What does the watch command do?

Answer:

watch will execute any command or program periodically, by default every 2 seconds.

 

 

169: Suppose you are attempting to remove a file from an ext4 filesystem that is mounted as read-write; you have full administrative access to the system. You are using the following command:

sudo rm filetobedeleted.txt 

The system returns the following error:

rm: cannot remove `filetobedeleted.txt': Operation not permitted.

What could be the cause?

Answer:

The file most likely has the immutable extended attribute provided by ext4 set. If the flag is removed the file can be deleted.

 

 

175: What is the setroubleshoot interface used for?

Answer:

a) The interface is useful to find out what application requests are being blocked by Security Enhanced Linux (SELinux).

b) This will assist an administrator in creating SELinux rules.

 

176: What does SELinux stand for and what is it used for?

Answer:

SELinux (Security-Enhanced Linux) is used to enforce access control policies that will restrict user programs and services to the minimum amount of privilege they require to do their jobs. The result is better security because of the reduced harm from buffer overflows or misconfiguration.

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.