Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
jQuery Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
jQuery Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781465823038

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:

jQuery Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. jQuery Basics
2. jQuery Core
3. AJAX
4. Selectors
5. Attributes
6. Traversing
7. Manipulation
8. CSS
9. Effects and Animation
10. Utilities
11. User Interface
12. Plugins
13. HR Questions
14. INDEX
 
 

Includes:

 

a) 200 jQuery Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

58: Illustrate how to apply a 1px blue border to a div with an id of myDiv.

Answer:

<script>$(“#myDiv”).css(“border”, “1px solid blue”);</script>

 

59: What is the :eq() selector?

Answer:

It selects the element with the indicated numerical index, passed as a parameter.

 

60: What would the result of the following code be?

<table border="1">

<tr><td> Item </td><td> Item </td><td> Item </td></tr>

<tr><td> Item </td><td> Item </td><td> Item </td></tr>

</table>

<script>$("td:eq(2)").css("color", "Blue");</script>

Answer:

The last item in the first row will be colored blue.

 

 

101: What is the .after() method used for?

Answer:

It is used to insert content after each element in the matched element set.

 

102: Are .after() and .append() synonymous?

Answer:

No. .after() inserts content after the matched elements, .append() places the content at the end of the matched element, but within it.

 

180: What method is used to find a value in an array and return its index?

Answer:

The jQuery.inArray() method will do a search, and then return the zero based index of the item if it is present.

 

191: Can more than one accordion section be opened at once?

Answer:

No. Accordion is explicitly made to have only one section opened at once.

 

192: What is the selectable interaction?

Answer:

It allows selection of non-contiguous items displayed.

 

198: What does the this keyword refer to when executing code within a plugin?

Answer:

The object the plugin was invoked on.

 

199: What are some commonly available plugin types?

Answer:

Some commonly available plugin types are AJAX, Animation, Browser Tweaks, Events, Media, Menus, Tables, UI, Widgets, etc.

 

200: Why is it important to maintain plugin chainability?

Answer:

So that the functionality provided by a plugin does not break other plugins within the ‘this’ scope.

 

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.