Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Linux Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
Linux Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781458016584

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:
Linux Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.
 
Table of Contents
1. Hardware
2. Red Hat Linux
3. Debian/Ubuntu
4. Various Commands & Utilities
5. General Administration
6. Shells & Shell Scripting
7. Firewalls/Routing
8. Linux, Apache, MySQL, & PHP (LAMP)
9. Samba
10. Server Performance
11. Networking
12. Postfix
13. HR Questions
14. Index
 
 
Includes:
 
  1. 200 Linux Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional
  2. Dozens of examples to respond to interview questions
  3. 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews
  4. 2 Aptitude Tests download available on website

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

58: What three commands are typically used to compile software, utilizing the standard 'make' system?

Answer:

./configure, make, make install

 

59: What is the proper syntax to apply a source code patch (called patch.diff) to a source code tree, assuming that the current directory is that of the source code tree?

Answer:

patch < patch.diff

 

60: When compiling the Linux kernel, what is the command to configure the compilation process, using an ncurses-based menu?

Answer:

Make menuconfig

 

61: What is the proper command to use, to delete all compiled executables, and object files from a source directory (most often used to remove these files to troubleshoot compilation issues)?

Answer:

Make clean

 

62: What is the proper command to use, to remove an installed source package, when the source tree used to compile the software is retained (and the current directory is that of the source tree)?

Answer:

Make uninstall

 

68: What command will quit vi, without saving the changes to a file?

a) :q

b) :wq

c) :q!

d) :e!

Answer:

c) :q!

 

69: What single key will allow you to modify a line of text, within vi?

a) w

b) i

c) q

d) n

Answer:

b) i

 

117: What are the three main iptables chains?

a) INPUT, OUTPUT, FORWARD

b) INPUT, OUTPUT, POSTROUTING

c) INPUT, OUTPUT, DROP

d) INPUT, OUTPUT, DENY

Answer:

a) INPUT, OUTPUT, FORWARD

 

118: What is the command to list all iptables rules?

Answer:

/sbin/iptables –L

 

159: What does the "-9" flag to the above command do?

Answer:

Forces the process to terminate, often resulting in the loss of data.

 

160: What does the "-HUP" flag to the above command do?

Answer:

Stops, and then restarts the process.

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.