Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Linux System Administrator Interview Questions You\'ll Most
Linux System Administrator Interview Questions You'll Most

ISBN: 9781466110366

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:

Linux System Administrator Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. General Questions
2. General Tools
3. Advanced Tools
4. Files Manipulation
5. Linux Understanding
6. Server Administration
7. Services & Daemons
8. Scripts
9. HR Questions
10. INDEX
 
 

Includes:

 

a) 200 Linux System Administrator Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

73: You have a very secret file “TOP-SECRET.txt”, which needs to be deleted “for good”, how can you do it?
Answer:

You can use the shred tool to overwrite the file X times so it will not be able to recover - shred -n 10 -z TOP-SECRET.txt.

 

74: You are in a directory /home/user/downloaded/ and you want to share the files in this directory quickly over web without configuring an httpd server, how can you do it with python?
Answer:

The Python script language allows a quick httpd service called SimpleHTTPServer, and you can share the local directory you’re in using the command python -m SimpleHTTPServer

 

75: While running a command interactively, how do you send the command into background?
Answer:

To send a command to the background, click Ctrl+Z, it will send you to the command line and pause the application, then type bg in order to send that command to background.

 

 

151: How can you find, who was logged in to the system, the dates, and the amount of time they were logged in?

Answer:

In order to find the last users logged in to your system you can use “last”.

 

152: How can you find out which process is using the port 80 on your Linux?

Answer: 

Fuser 80/tcp –v

 

153: Where can you find the following configuration:  “%admin ALL=(ALL) ALL”

Answer:

Sudoers configuration.

 

169: You have an application crashes, but there is no core file created, what should you do?
Answer:

Make sure that the ulimit -c is not set to 0, this will disable the creation of the core dump creation.

 

170: The time is 1:00 PM, you have upgraded the kernel and need to reboot, but you won’t be here at night, how can you tell the system to shutdown at 1AM?
Answer:

You can define time to the shutdown command: shutdown -r 01:00 will reboot at 1AM

 

171: How do you check the seLinux status?

Answer:

In order to get information about the seLinux, you can run the command sestatus and get its current status.

197: How can you check what are the most common commands that you have used in the Linux shell?
Answer:

You can get this information from the history command and sort it by most used - history | awk '{h[$2]++}END{for(c in h){print h[c] " " c}}' | sort -nr | head.

 

198: Write a script that goes to http://www.whatismyip.org/ and writes “Your IP is: <Result from site>”

Answer:

#!/bin/sh

ip=`links --source http://www.whatismyip.org/`

echo -n "Your IP is: "

echo $ip

 

199: Create a small calculator in bash script which will have an internal function “dosomething” that will receive a math function as an input - mycalc 4+4*4.
Answer:
#!/bin/bash
function dosomething
{

echo "${1}"|bc -l;

}
dosomething $1

 

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.