Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Mac OS X Lion Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
Mac OS X Lion Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781466038424

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:

Mac OS X Lion Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. Starting up the System
2. Troubleshooting Start-Up Issues
3. System Requirements and Improvements
4. System Preferences
5. Networks
6. Applications
7. Migration Assistant
8. Bootcamp and Partitions
9. Troubleshooting Software Issues
10. HR Questions
11. INDEX
 
 

Includes:

 

a) 200 Mac OS X Lion Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

Sample from the book

(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

62: Does the Storage tab show how much space is being used in a Windows partition?

Answer:

Yes. However, it does not show a specific breakdown like it does for the Macintosh HD. It only shows an overall total.

 

63: Does the Storage tab show any backup or external disks?

Answer:

Yes. The Storage tab will show the available space on any connected external drive.

 

64: What does the Displays tab show?

Answer:

The Displays tab shows the information for any connected display, or the computer’s display. It shows the graphics card being used, size of the display, and resolution.

 

65: What does the Overview tab show?

Answer:

The Overview tab, like its name suggests shows a basic group of information related to the computer you are using such as: Processor, Memory, Graphics Card, Serial Number and current version of the Operating System being used.

 

109: Can Emoji be used in Mac OS X?

Answer:

Emoji has now been introduced for use with Mac OS X Lion.

 

110: How do you activate Emoji?

Answer:

To activate Emoji, you first need to go to System Preferences, then Keyboard. You need to make sure the option “Show Keyboard & Character views in the menu bar” is checked. After that, click the keyboard character icon from the top right corner and click “Show Character Viewer”. You will now see the Emoji option listed.

 

111: What change was made to the scroll bars in Mac OS X?

Answer:

By default, scroll bars are hidden while they are not in use. You must move your mouse over the area where the scroll bars would be, in order to view them.

 

149: What does it mean to see multiple copies of the same Application in Launchpad?

Answer:

This simply means that the Application was copied from one location to another, and not removed. Launchpad will show all .app files from any location.

 

150: Can I delete Apps from Launchpad?

Answer:

Yes, you can delete apps from Launchpad.

 

151: How do you delete Apps from Launchpad?

Answer:

Similar to iOS, click and hold the app until it starts to “shake”, and you see a “no-entry” symbol appear to the top-left. Click the symbol, and you will be asked to confirm your intention to delete the App.

 

152: How can you bring up Launchpad by using a Trackpad gesture?

Answer:

By pinching your thumb and three fingers on the Trackpad, you can bring up Launchpad.

 

199: Is creating a test user account a valid troubleshooting step to diagnose Internet-related issues?

Answer:

No. Internet issues are always system-wide. Creating a test user account may be a valid step to diagnose browser-related issues, but not Internet connection issues.

 

200: If you are having an Internet issue, and you are not sure if it is browser-related or connection-related, what is a really fast and simple way to check in Mac OS X Lion?

Answer:

Booting to the recovery partition and selecting “Get Help Online” will launch Safari. This is a great troubleshooting step to help determine the cause of the issue.

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.