Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Microsoft Access Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
Microsoft Access Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781465865748

Price:   $12.95
Sale: $10.75

Quantity :        
Book Description:

Microsoft Access Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. Advanced Querying
2. Parameter Queries
3. Action Queries
4. SQL In Access Queries
5. Unmatched And Duplicate Queries
6. Access Tables
7. Design And Datasheet Views
8. Data Validation
9. Input Masks And Indexes
10. Manipulating Data In Records
11. Relationships
12. Forms
13. Reports
14. Subforms And Subreports
15. Macros
16. Advanced Data Management - Lookup Fields
17. Advanced Data Management - Subdatasheets And Attachments
18. Importing And Exporting Data
19. Pivot Tables And Pivot Charts
20. Administration
21. HR Questions
22. INDEX
 
 

Includes:

 

a) 200 Microsoft Access Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

30: What is the advantage of using an action query?

Answer:

It allows you to manipulate large amounts of data quickly and accurately.

 

31: What are the four types of action queries?

Answer:

Append, delete, make-table and update

 

32: What do you use append queries for?

Answer:

You can add data from other tables in the database or from tables in other databases. You can also use limiting criteria when appending.

 

33: What are delete action queries used for?

Answer:

You can delete records from a table or related tables that are on the “one” side of a one-to-many relationship and have the cascade option enabled.

 

34: What is a make-table query?

Answer:

It is an action query that creates a new table from a copy of data from other tables. It allows you to combine the fields from the other tables in a new table.

 

35: How can you undo the changes made by an action query if you open it by mistake?

Answer:

You must not open them accidentally, because the changes made by the query cannot be reversed by an undo action.

 

36: How do you change a query type to an update query?

Answer:

Click the Query Type button on the Query Design toolbar and select Update Query from the drop-down list. Then you use the Update to row to specify the target field.

 

139: What are the five available report types?

Answer:

The five types of reports are: tabular, columnar, mail merge, mailing labels and graphs.

 

140: What are mailing label reports?

Answer:

They are reports that enable you to create mailing label lists for envelopes and other formats.

 

141: What are columnar reports?

Answer:

They are reports that display one record per page, similar to forms, but used only for viewing data. They can contain functions, summaries, graphs.

 

142: What tool enables you to create a new report without any user input?

Answer:

Report Tool

 

153: How do you create a macro to print a selected table?

Answer:

Select the Create tab on the Ribbon and click Macro in the Other group. In the first row, you click OpenTable in the Action list. Next, you click a table in the Table Name list of the Action Arguments section. Then, you click Show All Actions in the Show/Hide group. In the second row, you click PrintOut in the Action list, and in the third row, you click Close in the Action list. In the Action Arguments section, you click Table in the Object Type list. Then, in the Object Name list, you click the table that you chose for the OpenTable action. You then right-click the macro tab and click Save to display the Save As dialog box. In the Macro Name box, you type a name for the macro and click OK. To print the selected table, you click Run in the Tools group.

 

154: What is the AutoKeys macro?

Answer:

It is a special macro used to assign keyboard shortcuts to a set of tasks or for other macros in the database. You can have only one AutoKeys macro in the database.

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.