Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Microsoft PowerPoint Interview Questions You\'ll Most Likely...
Microsoft PowerPoint Interview Questions You'll Most Likely...

ISBN: 9781466057432

Price:   $12.95

Quantity :        
Book Description:

Microsoft PowerPoint Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. General Questions
2. Arranging Objects
3. Hyperlink
4. Themes
5. Images
6. Transitions
7. Proofing
8. Slide Show
9. Pictures
10. Shapes
11. Charts
12. Videos
13. Sounds
14. Photo Album
15. Distributing Presentation
16. Importing
17. HR Questions
18. INDEX
 
 

Includes:

 

a) 200 Microsoft PowerPoint Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

Sample from the book

(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

37: How to Rehearse Timings?

Answer:

Use the following:

a) Select the Slide Show tab and locate the Set Up group.

b) Click the Rehearse Timings command. You will be taken to a full screen view of your presentation.

c) Practice presenting your slide show. When you are ready to move to the next slide, click the Next button on the Recording Toolbar in the top left corner. If you prefer, you can also use the right arrow key.

d) When you have reached the end of the show, press the Esc key to end your slide show. A dialog box will appear with the total time of your presentation.

e) If you are satisfied with your timings, click Yes.

 

38: How to Broadcast a Slide Show?

Answer:

Use the following:

a) Select the Slide Show tab and locate the Start Slide Show group.

b) Click the Broadcast Slide Show command. The Broadcast Slide Show dialog box will open.

c) Click Start Broadcast. A status bar will appear as PowerPoint prepares your broadcast.

d) A link will appear. Select the link, and click Copy Link to make a copy of the link, or Send in Email to send an email with the link to your viewers.

e) Click Start Slide Show.

f) Present your slide show.

g) When you are finished, click End Broadcast in the yellow bar at the top of the screen.

 

39. How to create a Custom Show?

Answer:

Use the following:

a) Select the Slide Show tab and locate the Start Slide Show group.

b) Click the Custom Slide Show command.

c) Select Custom Shows.... The Custom Shows dialog box will appear.

d) Click New. The Define Custom Show dialog box will appear.

e) Locate the Slide show name box and type in a name for your custom show.

f) Select the slides in the Slides in presentation: box that you would like to include in your custom show, then click “Add” to add them to the Slides in custom show: box. If necessary, use the up and down arrows to reorder the added slides.

g) Click OK and Select Close to exit or Show to view your custom show.

 

40: How to create Handouts of a Presentation?

Answer:

Use the following:

a) Click the File tab. This takes you to the Backstage view. Click Print.

b) Click the drop-down arrow in the box that says Full Page Slides, and locate the Handouts group.

c) Select a page layout for your handouts. Up to nine slides can be displayed per page. Note that the 3 slides layout offers lined space for your viewers to take notes.

d) Click the Print command.

 

71: How to change the Theme Colors?

Answer:

Use the following:

a) From the Design tab, click the Theme Colors command. A drop-down menu will appear.

b) Hover the mouse over the different sets of theme colors to see a live preview.

c) Select the set of theme colors you desire, or select Create New Theme Colors to customize each color individually.

 

72: How to create new Theme colors?

Answer:

Use the following:

a) From the Design tab, click the Theme Colors command. A drop-down menu will appear.

b) Select Create New Theme Colors.

c) The dialog box will show the twelve current theme colors. To edit a color, click the drop-down arrow and select a different color. In order to choose the exact color you want, you may need to click More Colors.

d) In the Name field, type the desired name for the theme colors, and then click Save. The presentation will update to show the new theme colors.

 

73: How to change the Theme fonts?

Answer:

In order to change the theme fonts do the following:

a) From the Design tab, click the Theme Fonts command. A drop-down menu will appear.

b) Hover the mouse over the different sets of theme fonts to see a live preview.

c) Select the set of theme fonts you desire, or select Create New Theme Fonts to customize each font individually.

 

74: How to create new Theme fonts?

Answer:

Use the following:

a) From the Design tab, click the Theme Fonts command. A drop-down menu will appear.

b) Select Create New Theme Fonts.

c) The dialog box will show the two theme fonts. To change the fonts, click the drop-down arrows and select the desired fonts.

d) In the Name field, type the desired name for the theme fonts, and then click Save. The presentation will update to show the new theme fonts.

 

 

108: How to compress a picture?

Answer:

Use the following:

a) Select the picture. The Format tab will appear.

b) Select the Format tab.

c) Click the Compress Pictures command in the Adjust group. A dialog box appears.

d) Place a checkmark next to Delete cropped areas of pictures. You can also choose whether to apply the settings to this picture only or to all pictures in the presentation.

e) Choose a Target output. If you are emailing your presentation, you may want to select Email, which produces the smallest file size. Click OK.

 

109: How to remove the background from a picture?

Answer:

Use the following:

a) Click on the image. The Format tab will appear. Click the Format tab.

b) Click the Remove Background command.

c) PowerPoint will try to guess which part of the image is the background, and it will mark that area with a magenta fill. It will also place a box around the image with selection handles.

d) Drag the selection handles until all of the foreground is inside the box. After you do this, PowerPoint may re-adjust the background.

i) If PowerPoint has marked part of the foreground magenta, click Mark Areas to Keep and draw a line in that region of the image.

ii) If part of the background has not been marked with magenta, click Mark Areas to Remove and draw a line in that region of the image.

e) After you add your marks, PowerPoint will readjust the image.

f) When you're satisfied with the image, click Keep Changes. All of the magenta areas will be removed from the image.

 

153: How to embed an animated GIF from the Clip Art library?

Answer:

Use the following:

a) In Normal view, click the slide in which you want to embed an animated GIF file.

b) On the Insert tab, in the Media group, click the arrow under Video, and then click Clip Art Video.

c) In the Clip Art task pane, in the Search for box, enter the key word that describes the selection of animated GIFs that you want to preview.

d) In the Search in box, select the check boxes that apply to the scope of your search.

e) In the Results should be box, ensure that only the Movies check box is selected.

f) Click Go.

 

154: How to link to a video file from your presentation?

Answer:

Use the following:

a) On the Slides tab in Normal view, click the slide to which you want to add a video or animated GIF file.

b) On the Insert tab, in the Media group, click the arrow under Video.

c) Click Video from File, locate and click the file that you want to link to.

d) On the Insert button, click the down arrow, and then click Link to file.

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.