Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
PHP Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
PHP Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781458005748

Price:   $19.95
Sale: $15.76

Quantity :        
Book Description:
PHP Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.
 
 
Table of Contents
1. PHP Basics
2. Object-Oriented Programming
3. Regular Expressions
4. Web Automation
5. Forms, Cookies and Session Management
6. HR Questions
7. Index
 
 
Includes:
 
a) 200 PHP Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional
b) Dozens of examples to respond to interview questions
c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews
d) 2 Aptitude Tests Software download available.
 
Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)

 

52: How do you read from standard input in PHP?

Answer:

One should use fopen() to open PHP://stdin to read from standard input in PHP.

 

53: How to obtain a lock on a file in PHP?

Answer:

Flock() function in PHP provides file locking.

 

54: Suppose you want to obscure all but last four digits of the credit card number, how will you do that?

Answer:

One can use PHP substr_replace() function to achieve this.

 

68: What does uksort() function do in PHP?

Answer:

This function sorts an array of keys using a user-defined comparison function.

 

69: How can you access global variables inside a function?

Answer:

One can bring the global variable into local scope with the global keyword or use it directly in $GLOBALS.

 

70: Does PHP support functions with variable number of arguments?

Answer:

Yes, this is doable in PHP, either by using an array or even without using arrays as arguments.

 

71: Should we use <? ?> tag mode or <?PHP ?> one?

Answer:

We should <?PHP ?> as the older one is getting deprecated now. Latest Zend engine recommends the later one to be used. We can enable this strict option in PHP.ini file as short_open_tag = off.

 

93: Does fclose() function return anything?

Answer:

It is not a void function. It returns a bool, indicating whether shutdown of the file has been successful or not.

 

103: Does PHP support data encapsulation?

Answer:

PHP supports data encapsulation by providing access specifiers such as public, private, protected to the class members.

 

104: Does PHP support exception handling?

Answer:

Yes, PHP supports exception handling using the usual try/catch block.

 

151: What configuration line in PHP.ini enables/disables file upload in PHP?

Answer:

This line enables the file upload in PHP - File_uploads = ON. We need to enable this in PHP.ini

 

152: What is log4PHP?

Answer:

Log4PHP is the logging framework for PHP by Apache software foundation.

 

194: Can you have multiple active session objects at a time in PHP?

Answer:

No, it is not possible in PHP to have multiple active session objects at one time.

 

195: What should be done to handle multiple page form when we need to preserve from one page to the next?

Answer:

One needs to use session tracking to achieve this. Session tracking is secure because user cannot modify session variables.

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.