Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Selenium Testing Tools Interview Questions You\'ll Most Likely
Selenium Testing Tools Interview Questions You'll Most Likely

ISBN: 9781466059344

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:

Selenium Testing Tools Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. Generic Selenium
2. Selenium IDE
3. Selenium RC (Selenium 1.0)
4. Selenium Grid
5. Web Driver (Selenium 2.0)
6. Selenium Tool Implementation - Miscellaneous
7. HR Questions
8. INDEX
 
 

Includes:

a) 175 Selenium Testing Tools Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

Sample from the book

(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

18: I don’t see check points added to my tests while using Selenium IDE, how do I get them added to my tests?

Answer:

You need to use context menu to add check points to your Selenium IDE tests:

 

 

19: How do I edit tests in Selenium IDE?

Answer:

There are two ways to edit tests in Selenium IDE; one is the table view while other looking into the source code of recorded commands:

 

 

20: What is syntax of command used in Selenium?

Answer:

There are three entities associated with a command:

a) Name of Command

b) Element Locator (also known as Target)

c) Value (required when using echo, wait etc)

 

 

21: There are tons of Selenium Commands, am I going to use all of them?

Answer:

This entirely boils down to operations you are carrying out with Selenium. Though you would definitely be using following Selenium Commands more often:

a) Open: opens a web page.

b) click/clickAndWait: click on an element and waits for a new page to load.

c) Select: Selects a value from a drop down value.

d) verifyTitle/assertTitle: verifies/asserts page title.

e) verify/assert ElementPresent: verifies/asserts presence of element, in the page.

f) verify/assert TextPresent: verifies/asserts expected text is somewhere on the page.

 

22: How do I use HTML ID and name while using Selenium IDE?

Answer:

HTML ID and name can be used as it is in Selenium IDE. For example, Google search box has name: “q” and id: “list-b” and they can be used as target in Selenium IDE:

 

 

23: What is XPath? When would I have to use XPath in Selenium IDE?

Answer:

XPath is a way to navigate in XML document. This can be used to identify elements in a web page. You may have to use XPath when there is no name/ID associated with element on page or only partial part of name/ID is constant.

a) Direct child is denoted with - /

b) Relative child is denoted with - //

ID, class, names can also be used with XPath:

a) //input[@name=’q’]

b) //input[@id=’lst-ib’]

c) //input[@class=’ lst’]

If only part of ID/name/class is constant, then “contains” can be used as:

a) //input[contains(@id,'lst-ib')]

 

128: Is it possible to use Selenium RC API with Selenium 2.0?

Answer:

You can emulate Selenium 1.0 API with Selenium 2.0 but not all of Selenium 1.0 methods are supported. To achieve this you need to get Selenium instance from WebDriver and use Selenium methods. Method executions might also be slower while simulating Selenium 1.0 with in Selenium 2.0

 

129: Can you show me one example of using Selenium 1.0 in Selenium 2.0?

Answer:

Code Sample:

// Create web driver instance

WebDriver driver = new FirefoxDriver();

// App URL

String appUrl = "http://www.google.com";

 

// Get Selenium instance

Selenium Selenium = new WebDriverBackedSelenium(driver, appUrl);

 

// Tests using Selenium

Selenium.open(appURL);

Selenium.type("name=q", "testData");

Selenium.click("name=btnG");

 

// Get back the WebDriver instance

WebDriver driverInstance = ((WebDriverBackedSelenium) Selenium).getUnderlyingWebDriver();

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.