Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Software Repositories Interview Questions You\'ll Most Likely....
Software Repositories Interview Questions You'll Most Likely....

ISBN: 9781476028583

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:

Software Repositories Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. General
2. Concurrent Version System (CVS)
3. Subversion
4. Advanced Packaging Tool (APT)
5. HR Questions
6. INDEX
 
 

Includes:

 

a) 200 Software Repositories Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

Sample from the book

(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

43: Compose a command that can be used to checkout the project “animals” from a password-authenticated CVS server on “repositories.localhost” with the username “manualaccess”. The server's CVS root directory is at “/usr/local/cvsroot”. Assume that you have already logged in.

Answer:

The correct command is “cvs -d :pserver:repositories.localhost:/usr/local/cvsroot checkout animals.

 

44: What environment variable can be edited to change the location where CVS clients store authentication information that has been successfully used? The information is normally stored in “$HOME/.cvspass”.

Answer:

The “CVS_PASSFILE” environment variable can be edited to change the location where CVS clients store authentication information that has been successfully used.

 

45: When working with a CVS repository, what file in the $CVSROOT directory can be used to list users who should have read-only access to the repository? What is the format of this file?

Answer:

The “$CVSROOT/CVSROOT/readers” file can be used to give users read-only access to the repository. The file is formatted as a list of users with each user's name on a new line.

 

46: In what directory does CVS create temporary files and directories when the “TMPDIR” environment variable is not set?

Answer:

When the “TMPDIR” environment variable is not set, CVS stores temporary files and directories in “/tmp”.

 

47: Instead of having CVS to automatically assign revision numbers when a commit takes place, you can manually instruct CVS to assign a specific revision number to a commit. What is the main restriction on the revision numbers that you can choose in the latter case?

Answer:

When manually assigning a revision number in CVS, the number chosen must be greater than the largest revision already recorded in the system. For instance, if the system has already recorded revision 482, the manually assigned revision must be 483 or higher.

 

132: On a system with a Subversion-based software repository, which command would be used to export revision 103 of the “goodrepos” repository to a single file named “saved-backup”?

Answer:

The command would be “svnadmin dump -r 103 goodrepos > saved-backup”

 

133: On a Subversion client system, what command is used to clean up a working copy?

Answer:

The command to clean up a working copy on a Subversion client is “svn cleanup”.

 

134: What command can be used to import a directory tree from a client to a repository on a Subversion server?

Answer:

The command “svn import </import/directory/location> <svn://server/repository>” can be used to import a directory tree from a client to a Subversion server.

 

155: The property “copyright” has been set on a file named “pingpong.c” in a Subversion working copy. You now wish to remove the “copyright” property. Will the command “svn propset copyright pingpong.c” remove the property as desired? If not, what command and option should be used?

Answer:

The command listed above will not delete the “copyright” property from the file “pingpong.c”. The command to use is “svn propdel copyright pingpong.c”.

 

156: When working with a Subversion working copy, what is one reason to use “svn propedit” instead of “svn propset” to set new properties?

Answer:

The command “svn propedit” allows you to see the current state of the property before editing it. Another reason is that “svn propedit” makes it easier to edit multi-line property settings.

 

157: What property can be set on a file in a Subversion repository to indicate that it should be set as executable when exported to a working copy?

Answer:

The “svn:executable” property should be set to indicate that a file in a Subversion repository should be set as executable when exported to a working copy.

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.