Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
Tomcat Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
Tomcat Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781465933188

Price:   $19.95
Sale: $15.76

Quantity :        
Book Description:

Tomcat Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

 

Table of Contents
1. General Questions
2. Classes Not Found Problem
3. Character Encoding
4. Clustering
5. Connectors
6. Deployment
7. FDA_Validation
8. Developing
9. Security
10 Tomcat on Windows
11. Memory Issues
12. Tomcat on Linux_Unix and Performance
13. Logging
14. Using PHP
15. Versions
16. Background
17. Technical
18. Apache httpd
19. Error Log Messages and Problems Starting Apache
20. Directory Structure
21. Components
22. Ports and Proxy
23. Balancer
24. Configuration
25. Features
26. URL Rewriting
27. Authentication and Access Restrictions
28. Dynamic Content
29. Common Issues
30. Architecture
31. HR Questions
32. INDEX
 
 

 

Includes:

 

a) 200 Tomcat Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional

b) Dozens of examples to respond to interview questions

c) 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews

d) 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

37: In order to validate Tomcat, what kind of support is there?

Answer:

The Tomcat mailing lists are extremely active and contain members of many of the organizations, including contractors available for hire. There are numerous smaller vendors and several large ones, including IBM, HP, Sun, and Novell, who offer Tomcat consulting and support services, including application auditing, environment assessments, and risk analysis.

 

38: How you can check if you have a validated release?

Answer:

The PGP signatures are available on all the Tomcat download pages, and can be used to verify if the release really is the signed distribution.

 

39: How can one know that no one has tampered with the release package?

Answer:

Users are assured with the help of MD5 that the distribution has not been modified since the Release Manager signed it. Users can run MD5 on their local machine to verify that the digest of what they downloaded is the same as that published in the Apache download pages.

 

83: What are the causes of memory leaks?

Answer:

Some of the most common causes of memory leaks are:

a) Static variables

b) Thread local variables

c) Poorly implemented data structures

 

84: Is it possible that Apache can steal favorite site's Internet address?

Answer:

No it is not possible at all.

 

85: Why am I getting spam mail from the Apache site?

Answer:

No marketing spam originates from the Apache site. The mail that comes from the site goes only to addresses that have requested to receive the mail.

 

86: Explain "regular expressions".

Answer:

Regular expressions (aka "regex"s) are useful in Apache because they let you apply certain attributes against collections of files or resources in very flexible ways - for example, all .gif and .jpg files under any "images" directory could be written as /images/.*(jpg|gif)$.

 

 

168: I am unable to compile my JSP! Why?

Answer:

JSP compilation may fail because the environment is not set properly. For example: if required environment variables are not set properly, JSP will not compile.

 

169: Why is the invoker evil?

Answer:

Invoker is evil because of no security, no Filters and no init parameters.

 

191: What are top level components in Tomcat?

Answer:

Tomcat 5 consists of a nested hierarchy of components. Some of these components are called top-level components because they exist at the top of the component hierarchy in a rigid relationship with one another.

 

192: What are containers?

Answer:

Containers are components that can contain a collection of other components.

 

193: What are nested components?

Answer:

Components that can reside in containers, but cannot themselves contain other components, are called nested components.

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.