Invitation to Authors

Interested in writing a book for us?


Please fill this form and get a chance to get published plus $200 bonus online coupon.


PayPal Logo
UNIX Interview Questions You\'ll Most Likely Be Asked
UNIX Interview Questions You'll Most Likely Be Asked

ISBN: 9781458164490

Price:   $19.95

Quantity :        
Book Description:

UNIX Interview Questions You'll Most Likely Be Asked is a perfect companion to stand ahead above the rest in today’s competitive job market. Rather than going through comprehensive, textbook-sized reference guides, this book includes only the information required immediately for job search to build an IT career. This book puts the interviewee in the driver's seat and helps them steer their way to impress the interviewer.

 

Table of Contents

1. UNIX Basics
2. UNIX & Shell
3. Advanced UNIX
4. HR Questions
5. Index
 
 

Includes:

 

  1. 200 Unix Interview Questions, Answers and Proven Strategies for getting hired as an IT professional
  2. Dozens of examples to respond to interview questions
  3. 51 HR Questions with Answers and Proven strategies to give specific, impressive, answers that help nail the interviews
  4. 2 Aptitude Tests download available on www.vibrantpublishers.com

 

 

Sample from the book
(Below Questions and Answers are randomly taken from different pages of the book)
 

18: What are the three streams in UNIX?

Answer:

Three streams are:

a) stdin (referred to as standard input),

b) stdout (referred to as standard output) and

c) stderr (referred to as standard error).

 

24: What is '.profile File' in UNIX?

Answer:

The '.profile' file is maintained by the system administrator of the UNIX machine. It contains all the shell initialization information required by all users on that system.

 

25: What are PS1 and PS2 variables?

Answer:

The characters that the shell displays as your command prompt are stored in PS1 variable and the default secondary prompt’ >' (the greater than sign) is stored in PS2 variable.

 

67: How do you access an Array Variable?

Answer:

After setting the value to an Array Variable, you can access it by using the following command.

${array_name [index]}

 

68: Name various operators?

Answer:

The operators are:

a) Arithmetic Operators,

b) Relational Operators,

c) Boolean Operators,

d) String Operators and

e) File Test Operators.

 

124: What is Back Reference?

Answer:

Back reference can be defined as referring back to those parts with a special reference character.

 

137: What are User and Group Quotas?

Answer:

User And Group Quotas are used to provide a mechanism to restrict the space used by a single user or all users within a specific group to a value defined by the administrator.

 

138: What is Soft Limit?

Answer:

Generally UNIX administrator defines a space limit for all users. When a user exceeds the defined limit, a grace period is provided to free up some space. This is known as Soft Limit.

 

139: What is Hard Limit?

Answer:

Generally UNIX administrator defines a space limit for all the users. When the Hard Limit is reached, grace period is not applicable. So at this time no further files or blocks can be allocated.

 

147: What are the different user admin files?

Answer:

User admin files are:

a) passwd,

b) shadow,

c) group and

d) gshadow.

 

148: What is the difference between ‘group’ and ‘gshadow’ file?

Answer:

The 'group' file contains the group information for each account and the 'gshadow' file contains secure group account information.

 

149: What is 'shadow' file?

Answer:

The 'shadow' file holds the encrypted password of the corresponding account.

 

150: Describe 'useradd' and 'usermod' commands

Answer:

The 'useradd' adds accounts to the system

'usermod' is to modify any account(s).

 

Share

New Title Idea Submission

Got a fantastic New Title Idea but didn't find it in our catalogue?


Please fill this form and see your idea getting published. Also a chance to win $100 coupon.



Visitor Rating : 10/ 10 Based on 590 ratings.